#معرفی_متنی_کتاب_طرح_کتابخوان_ویژه_دی_ماه

🌸«زندگی با ضرب‌المثل‌ها»
🌸پدیدآور:‌ غلامرضا حیدری ابهری؛ تصویرگر: سام سلماسی
ناشر: کتابک
تعداد صفحات:‌ ۳۳۶

🌸ضرب‌المثل، گونه‌ای از سخن گفتن است که حکمت یا داستانی پند آموز را در قالب کنایه یا جمله‌های تمثیلی بیان می‌کند. از آنجا که ضرب المثل‌ها، حاصل تجارب گذشتگان هستند، معمولاً یادگیری آن‌ها به منزله داشتن فانوسی برای پیمودن مسیر تاریک و پرپیچ‌وخم زندگی است. از طرفی معمولاً شنیدن نصایح، پندها و اندرزها برای کودکان خسته‌کننده است و در مقابل شنیدن آن‌ها موضع دفاعی دارند؛ در صورتی‌که ضرب المثل، سخنی شیرین و معمولاً شعرگونه است؛ همچنین استفاده از ضرب المثل‌ها در کلام، یکی از فنون سخن‌وری و افزایش تاثیر کلام است. معمولاً اگر حرفی را به همراه ضرب‌المثل بزنیم، علاوه بر اینکه مدت بیشتری در ذهن شنونده می‌ماند، تاثیرگذاری بیشتری هم دارد.
اگر کودک به همراه مثال و داستان با معنای ضرب‌المثل آشنا شود، تأثیرگذاری آن بیشتر و یادآوری آن آسان‌تر می‌شود. مثلاً ضرب المثل «عاقبت جوینده یابنده بود» را در نظر داشته باشید. در ذیل توضیح این تمثیل، نویسنده کتاب حجت الاسلام حیدری ابهری، به داستان آغاز نویسندگی خود اشاره کرده است. نویسنده به بیان این تجربه خود، که از پذیرفته نشدن کتاب‌هایش، در آغاز نویسندگی دلسرد نشده و بالاخره تلاش و کوشش نتیجه داده، پرداخته است.

🌸کودک با شنیدن این ضرب المثل و داستان مربوط به آن به ارزش تلاش پی می‌برد. از طرفی در مواقع دلسردی با یادآوری ضرب المثل و همراهی داستان آن امیدی تازه در دل او شکل می‌گیرد.
کتاب زندگی با ضرب‌المثل‌ها نوشته غلامرضا حیدری ابهری، به ما آموزش می‌دهد که کِی و چه‌موقع آن‌ها را استفاده کنیم. این کتاب ۴۴۵ ضرب‌المثل با توضیح تفصیلی و ۲۰۴ ضرب المثل با توضیح مختصر است.
در ذیل هر ضرب‌المثل حکایت مرتبط با هر ضرب‌المثل، ضرب‌المثل‌های مشابه و هم‌کاربرد نیز ذکر شده است. علاوه‌بر این در کتاب بیش از ۱۰۰ تصویر جذاب و کارتونی از آقای سام سلماسی وجود دارد که به انتقال هر چه مؤثرتر پیام ضرب‌المثل‌ها کمک شایانی می‌کند.
چیدمان این ضرب المثل‌ها بر اساس حروف الفبایی است و با ضرب‌المثل‌هایی نظیر: آب از سرچشمه گل‌آلود است؛ آب به آبادانی می‌رود؛ آب در کوزه و ما تشنه‌لبان می‌گردیم آغاز می‌شود و با ضرب المثل‌هایی نظیر: درد کوه‌کوه می‌آید و مومو می‌رود؛ درِ دنیا همیشه به یک پاشنه نمی‌گردد؛ درِ دیزی باز است حیای گربه کجا رفته ادامه می‌یابد و با ضرب‌المثل‌هایی نظیر:‌ یکی بِزا، فتحعلی‌خان بزا!؛ یکی‌تان من باشید، یکی‌تان نیم‌من و یکی چهارشنبه پول پیدا می‌کند و یکی گم می‌کند پایان می‌یابد.