#آموزش_عمومی
🌸 ۹ حقیقت جالب درباره سعدی
۱_شناسنامه نامشخص🌺🌸
در منابع مختلف سال تولد سعدی در حوالی سال 563 ذکر شده و مشخص نیست که دقیقا در همین سال بوده یا چند سال جلوتر و عقب تر. همچنین در این منابع به او دو نام مختلف نسب داده شده که این دو اسم مصلح الدین عبدالله و مشرف الدین عبدالله ست.
۲_ملقب شدن به سعدی🌺🌸
پدر ایشون اسمش عبدالله بود که پیش بزرگی به نام سعد بن زنگی کار می کرد و از اونجایی که خودش و فرزندش نمک پرورده سعد بن زنگی بودن لقب سعدی رو برای فرزندش برگزید.
۳_موضوع اشعار سعدی🌺🌸
این شاعر انسان نکته بینی بود و به هر ماجرا و حادثه ای از چند وجه نگاه می کرد. و سعی می کرد یک درس اخلاقی به زبان شعر ارائه بده. در اشعار سعدی می بینیم که از وقایع زمان کودکی خودش هم شعرهایی رو سروده. مثل بیت زیر :
زعهد پدر یاد دارم همی که باران رحمت بر او هر دمی
که طفلیم لوح و دفتر خرید ز بهر یکی خاتم زر خرید
بدر کرد ناگه یکی مشتری به خرمایی و ز دستم انگشتری
۴_سفرهای سعدی به اطراف ایران🌺🌸
شیخ اجل پس از مرگ پدرش وقتی که دیگه خانواده ای دور و بر خود نمی بینه برای خلاص شدن از تنهایی ابتدا به کوه و بیابان گردی رو آورد و پس از اون به تمام سرزمینهای اطراف ایران از هند تا مصر و تونس سفر کرد که تجربه ی همین سفرها و آشنایی با فرهنگ های مختلف باعث شد بسیاری از اشعارش رو شکل بده.
۵_ازدواج سعدی با پایانی ناراحت کننده🌺🌸
او در مسافرت هاش به شهر صنعا میره و همونجا ازدواج میکنه. البته در روایات اومده که این ازدواج دومش بوده. از این همسرش صاحب یک فرزند میشه و که متأسفانه در همون سنین نوزادی فوت می کنه و غم سنگینی روی دل او میشینه و باعث میشه اشعاری هم در این باب بگه.
به صنعا درم طفلی اندر گذشت چه گویم کز آنم چه بر سر گذشت
در این باغ سروی نیامد بلند که باد اجل بیخ عمرش نکند
۶_به اوج رسیدن شیخ اجل در کهنسالی🌺🌸
این شاعر بزرگ با اینکه اشعار زیادی در طول عمرش سروده بود، هیچکدوم اونجوری که باید باعث مشهور شدنش نشد. اما در طی دو سال بوستان و گلستان رو سرود و باعث مشهور شدن سعدی شد. امروزه گلستان و بوستان سعدی رو کمتر کسیه که نخونده باشه و بسیاری از حکایات و اشعارش نقل محفل های ادبی و آموزشیه.
۷_سبک اشعار🌺🌸
از اونجایی که ایشون همیشه در احتماع مردم کشورهای مختلف بود و کمتر گوشه نشینی میکرد، اشعارش بر مبنای اجتماعی اخلاقی سروده شده.
۸_آثار سعدی🌺🌸
بوستان، گلستان، قصیده ها، دیوان اشعار، صاحبیه، مرائی سعدی، مفردات، کتاب نصیحه الملوک، رساله در عقل و عشق، هزلیات سعدی، مجالس پنجگانه
۹_وفات سعدی🌺🌸
فات شیخ اجل اطلاعات دقیقی در دست نیست اما طبق روایات تاریخی در 17 آذر 670 یا مهر ماه 671 وفاتش رو تخمین زدن
🌹┄┅═✼📚✼═┅┄🌹