#مناسبتی 

🌸کوروش پادشاهی نیک منش و صلح طلب بود. او کسی بود که در اوج قدرت، معنای راستین حقوق بشر را به جهانیان نشان داد. او فردی بسیار عادل و محترم بود و همین موضوع موجب شد که نام کوروش زبانزد همه ملت‌ها شود.

🌸🌺کوروش کیست؟

کوروش دوم بنیان گذار حکومت هخامنشیان در ایران است. هرودت، پدر علم تاریخ معتقد است که کوروش اصل و نسبی شاهانه داشته و حاصل ازدواج کمبوجیه یکم و ماندانا بوده است. نام کوروش در منابع مختلف به شکل‌های مختلف نوشته شده است. در سنگ نبشته‌های هخامنشی به صورت کورو یا کوروش ذکر شده است. در منبع ایلامی‌ها، کوراش و در اروپا به سایروس یا سیروس خوانده می‌شود. او در چهل سالگی شاه شد و با کاساندان، شاهزاده هخامنشی ازدواج کرد و صاحب دو پسر به نام‌های بردیا و کمبوجیه دوم و سه دختر به نام‌های آتوسا، آرتیستونه و رکسانا شدند. پس از مرگ کوروش در سال ۵۳۰ قبل از میلاد، پسرش کمبوجیه دوم با کشتن برادرش بردیا به حکومت رسید.

🌷روز کوروش چه روزی است؟

روز کوروش مصادف با ۷ آبان (۲۹ اکتبر) است. او به مدت سی سال در سال‌های ۵۲۹ تا ۵۵۹ پیش از میلاد بر نواحی گسترده‌ای از آسیا حکومت می‌کرد.

🌷چرا ۷ آبان به نام کوروش نامگذاری شده است؟

در تاریخ ۷ آبان ۵۳۹ قبل از میلاد کوروش اولین پادشاه هخامنشی به شهر بابل می‌رود و یهودیانی که اسیر شده بودند را آزاد می‌کند. این روز زادروز کوروش نمی‌باشد و به دلیل گرامیداشت کوروش به نام این پادشاه هخامنشی نامگذاری شده است. در چنین روزی مردم بابل گمان می‌کردند که با ورود کوروش و سپاهیانش با کشتار و غارت رو به رو خواهند شد اما با فرمان آزادی و برابری او متوجه شدند موضوع به شکل دیگری است. این فرمان در سال ۱۹۷۱ از سوی سازمان ملل متحد به عنوان نخستین منشور آزادی مردم در جهان شناخته شد. کوروش هرگز کشورهای شکست خورده را وادار به تبعیت نمی‌کرد. آنان می‌توانستند آزادانه فرمانروای خود را انتخاب کنند. کوروش پس از تسخیر بابل ادیان بومی را آزاد اعلام کرد و مردوک بزرگترین خدای بابل را به رسمیت شناخت. او هیچ گروه انسانی را به بردگی نگرفت.


🌷🌿🌷🌿🌷🌿🌷🌿🌷🌿