#آموزش_عمومی 

۶ فایده‌ی مهم مطالعه کردن

۱. مبارزه با استرس و اضطراب

یکی از مهم‌ترین فواید مطالعه کردن این است که می‌تواند استرس را کاهش دهد و منجر به ایجاد فضایی آرام و گرم شود. درست مانند مدیتیشن، یوگا و پیاده‌روی در فضای باز، کتاب خواندن هم راهکار تأثیرگذاری برای مهار استرس و رسیدن به خوش‌بختی و آرامش ذهن است.
چندین پژوهش نشان داده‌اند این موضوع حقیقت دارد. برای نمونه، یک مطالعه حاکی از این بود که کتاب خواندنِ پدرها و مادرها به همراه فرزندان خردسال‌شان می‌تواند استرس‌های ناشی از پرورش فرزندان را کاهش دهد و تأثیر بسیار مثبتی روی رابطه‌ی والدین و کودکان بگذارد.
یک مطالعه‌ی دیگر هم که در مجله‌ی «Journal of Religion and Health» چاپ شده، نشان می‌دهد خواندن کتاب‌های دینی منجر به ایجاد تعادل میان پیوند اضطراب و امیدواری می‌شود و به مردم کمک می‌کند تا با تکیه بر نیروهای عرفانی، با مشکلات کنار بیایند.

۲. افزایش حس درک و همدردی

مطالعه می‌تواند میزان حس درک و همدلی شما را افزایش دهد و باعث شود شما خود را جای دیگران بگذارید و درک بهتری از زندگی و مشکلات مردم گوناگون داشته باشید.
یک نظرسنجی از ۲۱۳ دانشجوی رشته‌های پزشکی به این نتیجه رسید که کتاب خواندن در اوقات فراغت به پیشرفت در کار و حرفه منجر شده و همچنین حس همدردی را در شرکت‌کنندگان افزایش داده است. افزون بر این، دانشجویان خاطر نشان کرده‌اند که مطالعه در اوقات فراغت توانسته کاهش استرس، بهبود مهارت اندیشیدن و ارتباط برقرار کردن، و درک بهتر از قشر ضعیف و اقلیت جامعه را در پی داشته باشد.

۳. بهبود خواب

پژوهش‌گران همچنین بر این باورند که کتاب خواندن و مطالعه پیش از خواب، با خواب طولانی و باکیفیت‌تر همراه خواهد بود.
پدر و مادر ۶۲ کودک، که کم‌وبیش ۴ سال سن داشتند، پرسش‌نامه‌ای را درباره‌ی میزان مطالعه پیش از خواب و سایر کارهای متغیر هنگام خواب پر کردند. داده‌ها نشان می‌دهند مطالعه پیش از خواب به طور قابل‌توجه‌ای با مدت زمان طولانی‌تر خواب شبانه همراه است و مطالعه‌ی بیشتر هنگام به خواب رفتن هم می‌تواند کیفیت خواب را در میان کودکان پیش‌دبستانی افزایش دهد.

۴. افزایش سلامت شناختی

مطالعه ذهن شما را مشغول می‌کند و به کار می‌گیرد، بنابراین می‌تواند کارکرد مغز را افزایش دهد و همچنین کاهش ویژگی‌های شناختی ناشی از بالا رفتن سن را به دنبال داشته باشد. «شناخت» (Cognition) به عمل اندیشیدن و فرایند شناخت خود و دستیابی به دانش و فهم از طریق تفکر، تجربه و حس کردن گفته می‌شود. مطالعه می‌تواند سلامت شناختی را بهبود دهد تا شناخت بیشتری از خود و جهان پیرامون‌تان داشته باشید.
یک مطالعه نشان داده تمرین دادن ذهن به طور روزانه می‌تواند کارکرد مغزی را در بزرگسالان بهبود ببخشد. با توجه به داده‌ها، خواندن گزاره‌ها و نوشته‌ها با صدای بلند می‌تواند به بهبود حافظه کمک کند.
مطالعه‌ی دیگری هم حاکی از این بوده که کتاب خواندن به تقویت بخش‌ پردازش زبان در مغز می‌پردازد و همچنین می‌تواند تأثیر مثبتی روی کارکردهای حسی و حرکتی بگذارد.

۵. افزایش طول عمر

پژوهش‌ها خبر از پیوند میان مطالعه و افزایش طول عمر می‌دهند. با توجه به یک مطالعه که در مجله‌ی «Social Science and Medicine» چاپ شده، کتاب خواندن به بالا رفتن میزان عمر و کاهش خطر مرگ کمک می‌کند.
البته جای تعجبی هم نیست! کاهش استرس، بهبود خواب و تقویت کارکرد مغزی، همه و همه از بهترین فواید کتاب خواندن به شمار می‌روند که با داشتن زندگی سالم و عمر درازتر همراه هستند.

۶. شما را باهوش‌تر می‌کند

پژوهشی که در مجله‌ی «Advances in Child Development and Behavior» چاپ شده، نشان می‌دهد مطالعه یا حتی نگاه کردن به نوشته‌های گوناگون می‌تواند دایره‌‌ی واژگان، دانش عمومی و مهارت‌های سخنوری را افزایش دهد. همچنین به افزایش دانش شما نسبت به جهان و مهارت‌های استدلال انتزاعی هم کمک می‌کند.
احتمالا بهترین راهکار برای پا گذاشتن به جهانی نو، یادگیری یک موضوع تازه، آغاز یک سرگرمی جدید یا گسترش دانش خود درباره‌ی جامعه و مشکلات آن، این است که کتاب بخوانید. بنابراین، تنها با خواندن چند برگ در روز دانش خود را بیشتر کنید و همچنین هوش خود را افزایش دهید.
🌹┄┅═✼📚✼═┅┄🌹