#آموزش_عمومی
رابطه خواب و یادگیری
کافی برای عملکرد صحیح مغز جنبه حیاتی دارد یعنی اهمیت آن کمتر از هوا، آب و غذا نیست.
__خوبخوابیدن در شب یکی از بهترین راه های تقویت نیروی مغز است.هر کس به میزان متفاوتی از خواب نیاز دارد.کیفیت خواب مهم تر از کمیت آن است.7 ساعت خواب در شب به نظر سودمندترین است.شاید احساس کنید که مجبور هستید برای درس خواندن از خواب خود کم کنید، اما این راه افزایش بهره وری در مطالعه نیست و در حقیقت این عمل اثر عکس دارد. نقش خواب در افزایش یادگیری بسیار مهم است.
__ یادگیری های اخیر بدون خواب کافی پس از آن، به طور موثر بر حافظه دراز مدت سپرده و تثبیت نمی شوند. لذا به دانشجویان توصیه می شود روزهای قبل از آزمون خواب و تغذیه کافی و مناسب داشته باشد. خواب های پراکنده در روز نمی تواند جایگزین خواب و پیوسته شبانه باشد. خواب های در طول روز تنها پس از ۴ ساعت فعالیت مستمر به اندازه ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و جهت استراحت مغز مفید است.
__ پژوهشگران سوئیسی معتقدند که مطالب فرا گرفته شده در طول روز، هنگام خواب به طور خودکار تعمیق می شوند. __ نتیجه تحقیقات متعدد نشان داده است یک دوره خواب پس از به دست آوردن یک تجربه جدید می تواند تاثیرات یادگیری را تسهیل کند و این بهبود ناشی از تغییر در عملکرد مناطقی از مغز است که به یادگیری مربوط است.البته بهترین وقت خواب، چندساعت قبل از نیمهشب است چراکه از ساعت 9شب تا نیمهشب، ترشح هورمون ملاتونین که نقشی اساسی در خواب داشته و باعث تنظیم ساعت داخلی بدن می شود،آغاز می گردد .مقدار کافی ملاتونین در بدن، تاثیرات مثبتی بر وضعیت روحی-روانی انسان می گذارد و در اثر بیداری افراد تا نیمهشب، میزان این هورمون، کاهش مییابد.
__ همچنین یکی از دلایل اهمیت خواب شبانه، با توجه به اثر ملاتونین بر روی سیستم ایمنی بدن، بالابردن میزان ایمنی بدن در برابر بیماریهاست. محققان بر این باورند افراد قبل و بعد از یادگیری برای تثبیت یادگیری نیاز به خواب دارند، زیرا فقدان خواب در سیستم عصبی و توانایی افراد تاثیر میگذارد.