#آموزش_عمومی

 

الگوی عمومی در نحوه نوشتن مقاله های علمی

 

مراحل زیر به عنوان شاکله و بخش اساسی مقالات علمی شناخته می‌شوند:

 

__عنوان مقاله

__چکیده

__مقدمه

__مواد و روش تحقیق

__نتایج

__بحث و نتیجه گیری

__منابع

 

___چکیده

یک چکیده خوب به خواننده کمک می‌کند تا بتواند موضوع اصلی متن را دریابد و نسبت به مطالعه ادامه متن تصمیم بگیرد. چکیده بایستی تا حد امکان مختصر باشد. مجلات معمولاً در سایت خود ماکزیمم تعداد کلمات مجاز برای چکیده را ذکر می‌کنند که این مقدار معمولاً از 250 کلمه تجاوز نمی‌کند. با این وجود حتی در صورتی که تعداد ماکزیمم کلمات مجاز برای یک مجله 200 عدد باشد، اگر شما بتوانید محتوای مطلب را با 100 کلمه به مخاطب انتقال دهید، از ماکزیمم تعداد کلمات استفاده نکنید و منظور خود را به طور خلاصه به خواننده انتقال دهد.

___مقدمه

در این مرحله از نحوه نوشتن مقاله معمولاً نویسنده به معرفی خود و کار خود می‌پردارد. هم‌چنین خواننده را با منابعی که در نوشتن مقاله از آن‌ها بهره برده است، آشنا می‌سازد و جملات مقالات مختلف را با ذکر منبع بیان می‌کند. در این قسمت بایستی توجه کنید که مجلات مختلف روش‌های مختلفی برای رفرنس نویسی دارند و شما باید روش آنها را رعایت کنید. اغلب مجلات نوشتن نام خانوادگی نویسنده و سال انتشار مقاله را لازم می‌دانند. در بخش مقدمه از نحوه نوشتن مقاله بایستی اطلاعات در دسترس از تحقیقات پیشین را با منابع آنها ذکر کنیم.

___مواد و روش تحقیق

در قسمت مواد و روش تحقیق نویسنده روش‌های مختلف و آزمایشاتی را که در تحقیق خود از آن‌ها بهره جسته است، در اختیار خواننده قرار می‌دهد تا خواننده بتواند در صورت علاقه یا در صورت نیاز، نتایج به دست آمده توسط نویسنده را در یک چامعه نمونه دیگر بازسازی کند یا تحقیقات وی را گسترش دهد.

___نتایج

در این قسمت نویسنده داده‌ها و اطلاعات به دست آمده توسط تحقیقات و آزمایشات را در قالب تصاویر و جداول در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد ولی توضیح چندانی در رابطه با علت نتایج به دست آمده به وی ارائه نمی‌کند.

___بحث و نتیجه گیری

در این قسمت از مراحل نوشتن مقاله نویسنده نتایج به دست آمده را تفسیر می‌کند و نتایج را با انتظارات خود و نتایج به دست آمده از تحقیقات محققین پیشین مقایسه می‌کند و علت انحراف احتمالی نتایح را برای خواننده شفاف می‌سازد.

___منابع

در این قسمت نیز بایستی با توجه به روش رفرنس دهی مختص هر مجله، منابع استفاده شده در تحقیق را، این بار به صورت کامل‌تر، در اختیار خواننده قرار دهد. اغلب مجلات نوشتن نام، نام خانوادگی، سال انتشار مقاله، نام مقاله و نام مجلع منتشر کننده مقاله را در این قسمت ضروری می‌دانند.