#مناسبتی

 

#آموزش_عمومی

 

#بیوگرافی_شهید_عباس_بابایی

 

عباس بابایی در ۱۴ آذر ۱۳۲۹ در قزوین در خانواده‌ای مذهبی دیده به جهان گشود. اگرچه او در سال ۱۳۴۸ در رشتهٔ پزشکی پذیرفته شد؛ اما علاقه به خلبانی او را به دانشکده خلبانی نیروی هوایی کشاند تا پس از گذراندن دوره آموزش مقدماتی برای تکمیل دوره به آمریکا اعزام شود. پس از بازگشت به ایران، در سال ۱۳۵۱، با درجه ستوان دوم در پایگاه هوایی دزفول مشغول به خدمت شد و این سرآغازی برای خدمات و جان فشانی‌های او  به عنوان یک نظامی نیروی هوایی برای میهن و اسلام بود.

 

شهید بابایی که جزء خلبان‌های تیزهوش و ماهر در پرواز با هواپیمای شکاری اف۵ بود، با ورود هواپیما‌های پیشرفته اف۱۴ به نیروی هوایی، به همراه تعداد دیگری از همکاران برای پرواز با هواپیمای اف۱۴ انتخاب و به پایگاه هوایی اصفهان منتقل شد. در بهبوهه مبارزات علیه نظام طاغوت، بابایی نیز به عنوان یکی از پرسنل انقلابی نیروی هوایی به میدان مبارزه وارد شد.

 

عباس بابایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان «سرپرست انجمن اسلامی پایگاه» انتخاب شد و به پاسداری از دستاورد‌های انقلاب اسلامی پرداخت. بابایی با دارا بودن تعهد، ایمان، تخصص و مدیریت اسلامی چنان درخشید که شایستگی فرماندهی وی محرز و در تاریخ ۱۳۶۰/۵/۷، «فرماندهی پایگاه هشتم هوایی» بر عهده او گذاشته شد. به هنگام فرماندهی پایگاه با استفاده از امکانات موجود آن، به عمران و آبادانی روستا‌های مستضعف نشین حومه پایگاه و شهر اصفهان پرداخت و با تامین آب آشامیدنی و بهداشتی، برق و احداث حمام و دیگر ملزومات بهداشتی و آموزشی در این روستا، گذشته از تقویت خط سازندگی انقلاب اسلامی، در روند مردمی‌تر کردن ارتش و پیوند بیشتر ارتش با مردم خدمات شایان توجهی انجام داد.

بابایی، با کفایت، لیاقت و تعهد بی پایانی که در زمان تصدی فرماندهی پایگاه اصفهان از خود نشان داد، در تاریخ ۹/۹/۱۳۶۲ با ارتقاء به درجه «سرهنگی» به سمت «معاون عملیات نیروی هوایی» منصوب و به تهران منتقل گردید. او  با بیش از ۳۰۰۰ ساعت پرواز با انواع هواپیما‌های جنگنده، قسمت اعظم وقت خویش را در پرواز‌های عملیاتی و یا قرارگاه‌ها و جبهه‌های جنگ در غرب و جنوب کشور سپری کرد و به همین ترتیب چهره آشنای بسیجیان و یار وفادار فرماندهان قرارگاه‌های عملیاتی بود و تنها از سال ۱۳۶۴ تا هنگام شهادت، بیش از ۶۰ مأموریت جنگی را با موفقیت کامل به انجام رسانید. سرلشکر بابایی به علت لیاقت و رشادت‌هایی که در دفاع از نظام، سرکوبی و دفع تجاوزات دشمنان از خود بروز داد، در تاریخ ۱۳۶۶/۲/۸ به درجه «سرتیپی» نائل شد.

سرلشکر عباس بابایی، معاون عملیات فرماندهی نیروی هوایی، هنگام بازگشت از یک ماموریت برون‌مرزی، هدف گلوله ضد هوایی دشمن قرار گرفت و در سن ۳۷ سالگی به شهادت رسید.