بزرگداشت ششم مرداد روز کار آفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای و هفته مهارت در تقویم رسمی کشور می باشد.

 

اهداف

 

1 ترویج فرهنگ مهارت آموزی

2 ارتقای منزلت و جایگاه آموزش های فنی و حرفه ای

3 اطلاع رسانی ، هدایت و فراگیر نمودن هرچه بیشتر آموزش های فنی و حرفه ای  در سطوح مختلف نی و حرفه ‏ای روز ملی کارآفرینی و آموزش فنی و حرفه‌ای ؛ روزی که می‌تواند باعث به حرکت در آوردن سرمایه های ملی اعم از نیروهای انسانی و جوانان کشور شود.مهارت و کارآفرینی پیوند ناگسستنی با یکدیگر دارند. کارآفرینی، مفهومی است که همواره همراه بشر بوده و به عنوان یک پدیده نوین نقش موثری را در توسعه اقتصادی کشورها یافته است، به طوری که در اقتصاد رقابتی و مبتنی بر بازار امروزه دارای نقش کلیدی است.

 

اکنون در عرصه جهانی، افراد خلاق، نوآور، نوساز و مبتکر به عنوان کارآفرینان منشأ تحولات بزرگی در زمینه های تولیدی و خدماتی شده‌اند که از آن‌ها به عنوان قهرمانان ملی یاد می‌شود.

 

تاریخچه کارآفرینی در ایران

علی رغم این‌که در کشور‌های پیشرفته دنیا از اواخر دهه 1970 به بعد به موضوع کارآفرینی توجه جدی شده و حتی در بسیاری از کشور‌های در حال توسعه هم از اواخر دهه 1980 این موضوع را مورد توجه قرار داده‌اند، در کشور ما تا شروع اجرای برنامه سوم توسعه، توجه چندانی به کارآفرینی نشده بود.حتی در محافل علمی و دانشگاهی نیز به جز موارد بسیار نادر، فعالیتی در این زمینه صورت نگرفته بود. مشکل بیکاری و پیش‌بینی حادتر‌شدن آن در دهه 1380 موجب شد که در زمان تدوین برنامه سوم توسعه، موضوع توسعه کارآفرینی مورد توجه قرار گیرد، اما متأسفانه واژه کارآفرینی، موجب شده که معنی ایجاد کار و یا اشتغالزایی از این واژه برداشت شود؛ در حالی که کارآفرینی دارای مفهومی وسیع‌تر و با ارزش‌تر از اشتغالزایی است.

 

این برداشت از این مفهوم و هم‌چنین تورم نیروی انسانی بیکار در جامعه به‌ویژه در بین دانش‌آموختگان دانشگاهی، موجب شده بسیاری از سیاست‌هایی که برای توسعه آن اتخاذ شده و نیز در بخشنامه‌ها و سخنرانی های مسوولان در این خصوص، صرفاً جنبه اشتغالزایی برای آن در نظر گرفته شود.