#آموزش_عمومی
۸ روشی که والدین می توانند کودکان را به مطالعه تشویق کنند!
۱٫ زبان گفتاری فرزندتان را تقویت کنید. با توجه به میزان مهارت زبان گفتاری کودک خود، داستانی به او بدهید تا بخواند و یا شما برایش بخوانید. زمانی که داستان تمام شد، از فرزند خود بخواهید تا قسمت های مورد علاقه اش را برای شما بیان کند. این کار برای کودکان بسیار لذت بخش است. این روش کودکان را در پرورش دایره لغات و قدرت بیان، توانا می سازد.
۲٫ هر روز داستان های متفاوت برای کودک تان بخوانید. زمانی که شما کتاب های مختلف و متفاوتی برای کودکان می خوانید، مطالعه را تبدیل به بخشی از زندگی کودکان می کنید؛ چراکه هر داستان در محتوای خود، آگاهی های جدید و آموزش های زبانی ویژه ای در بر دارد.
۳٫ در اطراف کودکان مواد مختلف خواندنی قرار دهید. زمانی که در محیط زندگی فرزندانتان مجموعه ای از منابع خواندنی قرار می دهید، سبب موفقیت های بیشتر و بهتر در مقاطع تحصیلی شان می شوید. بنابراین برای برانگیختن عادت به مطالعه در کودکان، لیستی از کتابه ا و مجلات مورد علاقه آن ها را تهیه کنید و در دسترس شان بگذارید.
۴٫در موقعیت های مختلف کودکان را تشویق به خواندن کنید. برای مثال هنگامی که به رستوران می روید از فرزندتان بخواهید تا منوی غذا را بخواند، یا وقتی در خیابان هستید آگهی های تبلیغاتی و زمانی که کارتون جدیدی برایش تهیه می کنید، نام آن را برای تان بخواند. شما با این کارهای کوچک باعث می شوید که کودکان به اطراف شان بیشتر توجه کنند و همیشه مطلبی برای خواندن داشته باشند.
۵٫ از تکنولوژی های جدید استفاده کنید. وارد شدن تکنولوژی های جدید مانند گوشی های هوشمند و انواع تبلت ها و وسایل ارتباطی مجازی در زندگی همه ما و همچنین کودکان امری انکار نشدنی است. اما می توان در این شرایط نیز کودکان را به سمت مطالعه سوق داد. با نصب انواع کتابهای الکترونیکی که مناسب و در حد توان درک و دانش فرزندانتان است، از این موقعیت برای تشویق آن ها به خواندن کتاب استفاده کنید.
۶٫ اجازه دهید خودشان انتخاب کند که چه بخوانند. هنگامی که کودکان اجازه پیدا می کنند تا کتاب شان را خود انتخاب کنند، مطالعه برای شان امری لذت بخش می شود، در نتیجه علاقه شان به کتاب چندین برابر می شود و مطالبی که می خوانند بیشتر در ذهن شان باقی می ماند.
۷٫ کمک کنید تا کتاب های مناسب رده سنی خود را پیدا کنند. برای این کار ابتدا باید از موضوعات مورد علاقه فرزند تان مطلع شوید، سپس به کتابخانه بروید و ردیف کتاب های مورد نظر را به او نشان دهید. شما با این کار هم کودکان را با کتاب های متنوعی در آن موضوعات آشنا می سازید و هم به آنها چگونگی و اهمیت استفاده از کتابخانه را می آموزید.
۸٫ علاقمندی خود را به کتاب خواندن فرزندتان نشان دهید. عکس العمل ها و بازخورد های شما تاثیر شگرفی در میزان انگیزه کودکان به مطالعه دارد. سعی کنید همیشه جوایز واقعی یا تشویق های کلامی برای تلاش های کودکان در خواندن کتاب های غیر درسی داشته باشید.
منبع: http://www.lifehack.org