#آموزش_عمومی
#معرفی_نویسنده
ابوتراب خسروی (زاده ۱ فروردین ۱۳۳۵ در فسا) نویسنده معاصر ایرانی و برنده هفتمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد برای رمان ملکان عذاب است.
ابوتراب خسروی در سال ۱۳۳۵ در شهر فسا زاده شد. پدرش نظامی بود؛ به همین دلیل سالهای جوانی او در شهرهای گوناگون ایران گذشت. در سالهای ۱۳۴۸ و ۱۳۴۹ در دبیرستانی در اصفهان درس میخواند و شاگرد هوشنگ گلشیری، نویسنده ایرانی بود. ابوتراب خسروی مدرک کارشناسی آموزش ابتدایی دارد و سالها در شیراز به کودکان عقبمانده ذهنی آموزش میداد. او هماکنون بازنشسته شده و در شهر شیراز زندگی میکند. جلد ۵ و ۶ مجله سیاهمشق به زندگی او پرداخته است.
نویسندگی نوشتههای ابوتراب خسروی از مضامین فراواقعگرایانه با تکیه بر ویژگیهای پسانوگرایانه مایه میگیرد. گفتگوی متنهای گوناگون و بینِمتنی در آثار خسروی دیده میشود. نوشتههای خسروی انسان را به درنگ در واژهها دعوت میکنند. موضوعاتی مانند هستی، مرگ، عشق، و انسان که با استحالههای پیدرپی از موضوعات اصلی کارهای او هستند.
آثار ابوتراب خسروی با مضامینی گاها سوررئال، با تکیه بر ویژگیهای رمانهای پست مدرن قابلیت کنکاش دارد. او مثل هیچکس نمینویسد و بر ادبیات کهن احاطه دارد. در آثار خسروی زبان ویژهیی را که تمایل به باستان گرایی، کهن الگویی و بازگشت به زبان متون مقدس دارد، میبینیم. گفت وگوی متنهای گوناگون و بینامتنیت در آثار خسروی مشهود است. نوشتههای او بوی رؤیا و اسطوره میدهد و به همین دلیل است که همهزمانی و همهمکانیاند. زمان در این آثار میشکند.
آثار خسروی انسان را به درنگ، اندیشیدن و استغراق در واژهها دعوت میکند. موضوعاتی مثل هستی، مرگ، عشق و انسان که با استحالههای پی در پی در آثار وی وجود دارند از موضوعات اصلی کارهای اوست. کلمه، کلیدواژه اصلی آثار ابوتراب خسروی است. «کلمه» در آثار خسروی اصالت دارد.
کتابشناسی ابوتراب خسروی:
هاویه مجموعه داستان
دیوان سومنات
مجموعه داستان
اسفار کاتبان
رود راوی
ویران نشر چشمه مجموعه داستان
حاشیهای بر مبانی داستان نشر ثالث (مجموعه مقالاتی در خصوص تئوریهای داستان با تکیه بر مقوله داستان ایرانی)
ملکان عذاب
رمان نشر ثالث
آواز پر جبرئیل نشر گمان
برخی از جوایز و افتخارات:
برنده جایزه مهرگان ادب، برای رمان اسفار کاتبان
برنده چهارمین دوره جایزه هوشنگ گلشیری برای رمان رود راوی برنده یازدهمین دوره جایزه هوشنگ گلشیری برای مجموعه داستان «کتاب ویران»
برنده هفتمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد برای رمان «ملکان عذاب»